Politika zasebnosti

Varovanje vaše zasebnosti je za naše podjetje ključnega pomena, zato si prizadevamo z največjo skrbnostjo varovati vaše podatke in zasebnost.

Ta pravila o zasebnosti vam podajo informacije - v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) – o temu, kako ravnamo s podatki, ki omogočajo identifikacijo posameznika (fizične osebe). Prav tako vam ponuja podrobnosti o tem, kako se lahko povežete z nami, da lahko kot nosilec teh podatkov uveljavite svoje pravice.


O nas / Kontrola podatkov

Razpisi d.o.o.
Likozarjeva ulica 3
1000 Ljubljana
01 / 620 2816
E-poštni naslov za vprašanja in zahteve za varstvo osebnih podatkov: zasebnost@javnirazpisi.com


Kateri osebni podatki se obdelujejo?

Zbiramo in obdelujemo podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji na naši spletni strani, plus vaš IP naslov (vašega podjetja), s katerim ste kliknili na double-opt in povezavo za potrditev vaše registracije, se prijavili na našo spletno stran in odpirali objave na njej. Torej, zbiramo in obdelujemo podatke, katere nam vi v času našega poslovnega sodelovanja posredujete, npr. mobilno številko.
NE zbiramo pa nikakršnih drugih posebnih kategorij osebnih podatkov.


Za kakšen namen zbiramo vaše osebne podatke?

Naša storitev je Business-to-Business informacijska storitev. Edini način, da kvalitetno opravimo svoje delo, je, da vas kontaktiramo – preko telefona ali elektronske pošte – ter preverimo, kakšne razpise in naročila želite spremljati, pregledati.
IP naslovi se zbirajo le iz naslova tehničnih in pravnih razlogov.


Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov

Pogodbena potreba: našo storitev vam lahko ponudimo le v primeru, da vas lahko kontaktiramo – preverimo, katera naročila želite spremljati,  ter za ugotavljanja vašega zadovoljstva našo storitvijo oziroma uporabniško izkušnjo
Pravna obveza: IP naslove, s katerim kliknete na double-opt-in povezavo (potrditev registracije), zbiramo, da lahko dokažemo, da se je določena oseba strinjala z našimi splošnimi pogoji in našo politiko zasebnosti.


Naš legitimni interes

Zaščita našega poslovnega modela: brezplačno testiranje lahko ponudimo le, če se prepričamo, da se ista oseba ali podjetje ne registrira ponovno, da bi lahko brezplačno koristila naše storitve. Iz tega razloga moramo podatke shranjevati tudi po poteku brezplačnega testnega obdobja. 
V času brezplačnega testiranja in kmalu zatem vas bomo kontaktirali, da izvemo, na kakšen način želite vi oziroma vaše podjetje uporabljati našo storitev v prihodnje.
Pristanek na naše splošne pogoje / poštena in pravilna uporaba storitve: informacije o razpisih, ki jih posredujemo, so namenjene našim uporabnikom, da bi se lahko prijavili na razpise in naročila iz njihove dejavnosti. Prenos oz. prevzem dodatnih informacij, vključno z razpisno dokumentacijo, z namenom preprodaje teh informacij ni dovoljen. Tehnična orodja (npr. roboti) za zbiranje podatkov so prepovedani, saj lahko vplivajo na pravilno delovanje naše spletne strani.


Prostovoljno soglasje

Obdelava podatkov lahko temelji tudi na soglasju, ki ga posameznik da podjetju Razpisi d.o.o. Z oddajo prostovoljnega soglasja za prejemanje novic ali ponudb glede naših storitev nam dovoljujete, da vam pošiljamo elektronsko pošto ali da vas pokličemo v primeru novih storitev, produktov, za katere menimo, da so uporabni za vaše podjetje pri prijavljanju na javna naročila. Prav tako vam lahko pošiljamo promocijske ponudbe, povezane z našimi storitvami.
Ne bomo vam pošiljali sporočil, ki niso povezana z javnimi naročili.
V vsakem trenutku lahko umaknete svoje soglasje na način, da se prijavite s svojimi uporabniškimi podatki in odznačite polje za soglasje, da pošljete sporočilo info@javnirazpisi.com ali s klikom na povezavo za odjavo, ki je na dnu vsakega elektronskega sporočila, vezanega na soglasje, ki ste nam ga dali.
Opomba: to ne velja za elektronska sporočila, ki vam jih pošiljamo v okviru naše pogodbene obveznosti in vsebujejo nove objave na področju javnih naročil. Če želite prekiniti vaše brezplačno testiranje ali preklicati naročniško razmerje, nam pišite na info@javnirazpisi.com.


Prejemniki podatkov / prenos v tretje države

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo niti ne posredujemo tretjim osebam. V nekaterih primerih Razpisi d.o.o. sodeluje s podobdelovalci, katera obdelujejo podatke, in ki delajo v našem imenu, tj. da nam zagotovijo storitve, ki jih potrebujemo za naše poslovanje (na področju računovodstva, trženja in urejanja naše spletne strani). Prizadevamo si, da imajo naši pogodbeni partnerji enak nivo varovanja podatkov kot mi.
Nobenih osebnih podatkov ne prenesemo v tretjo državo. Naša pravila o zasebnosti vezana na Google Analytics boste našli v posebnem poglavju spodaj.


Google Analytics / Cookies

Uporabljamo anonymise-IP-tag za Google Anaytics, kar pomeni, da Google ne bo prejel vašega celega IP naslova in mu bo onemogočeno prepoznavanje in geo-lociranje.
Ne uporabljamo remarketing možnosti, kar pomeni, da od nas ne boste prejeli oglase, ki bi temeljili na vaši zgodovini brskanja.


Vaše pravice glede osebnih podatkov

Pravica dostopa – omogočamo vam, da imate dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo. To pomeni, da nas lahko kontaktirate in podali vam bomo informacije o tem, katere vaše podatke obdelujemo in za kakšen namen.
Pravica do popravka – posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo napačne ali nepopolne podatke, ki jih v zvezi z njim obdelujemo.
Pravica do izbrisa – pravico imate, da zahtevate izbris svojih osebnih podatkov iz naših podatkovnih baz. Vaši zahtevi bomo ugodili, razen če bomo ugotovili, da imamo pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov.
Pravica do ugovora – pravico imate, da ugovarjate določenim vrstam  obdelave osebnih podatkov. Lahko nasprotujete določeni uporabi osebnih podatkov, če se ti podatki obdelujejo za druge namene, kot je potrebno za opravljanje naših storitev ali za izpolnjevanje zakonske obveznosti. Lahko tudi nasprotujete nadaljnji obdelavi osebnih podatkov po predhodnem soglasju. Če nasprotujete nadaljnji obdelavi osebnih podatkov, lahko to zmanjša možnosti za uporabo naših storitev. 
Pravica do omejitve obdelave - pravico imate zahtevati, da vaših osebnih podatkov, za določene namene, več ne obdelujemo. V tem primeru vaših podatkov v prihodnje ne bomo več uporabljali v namene, na katere se nanaša vaša prepoved.
Pravica do prenosljivosti podatkov - pravico imate, da vam podatke, ki se nanašajo na vas, posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, vi pa jih lahko posredujete drugemu upravljavcu. Upoštevajte, da to velja le za podatke, ki smo jih dobili neposredno od vas.

Poleg tega imate pravico do pritožbe glede obdelave vaših podatkov na naslov: 
Republika Slovenija
Informacijski pooblaščenec
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Telefon: 01 230 97 30
Faks: 01 230 97 78
E-pošta: gp.ip(at)ip-rs.si
Spletna stran: https://www.ip-rs.si/

Če imate kakšna vprašanja glede naše politike zasebnosti ali o vaših pravicah nas kontaktirajte.
Elektronski naslov: zasebnost@javnirazpisi.com